torek, 15. 3. 2016

CREA 2016

Mednarodna poletna šola CREA vabi k prijavi na brezplačen desetdnevni program za študente, na katerem bodo udeleženci pridobili praktična znanja s področja podjetništva, informacijsko-komunikacijskih tehnologij in oblikovanja ter priložnost, da razvijejo svoje start-up podjetje.

CREA je mednarodna mreža poletnih šol, ki se izvajajo v sedmih državah (poleg Slovenije še v Italiji, Nemčiji, Estoniji, Veliki Britaniji, Grčiji in na Nizozemskem) in povezuje pomembne institucije na področju izobraževanja na evropski ravni.
Poletno šolo CREA 2016, ki bo med 19. in 29. julijem 2016 potekala v Ljubljani, organizirata Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (UL FRI), prijave pa so možne do 17. maja 2016.

Poletna šola CREA 2016 s svojim interdisciplinarnim programom povezuje različna področja in združuje znanja in strokovnjake Fakultete za računalništvo in informatiko, Ekonomske fakultete, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakultete za elektrotehniko (vse UL). K prijavi na poletno šolo so vabljene tako ekipe z oblikovano poslovno idejo kot študenti posamezniki, saj lahko skupaj z ostalimi udeleženci sestavijo novo ekipo ali se pridružijo obstoječi, ki išče prav njihova specifična znanja, ideje in zanos. Udeleženci bodo tekom programa spoznavali kreativne pristope k razvoju idej, razvijali poslovni model in komunikacijski načrt ter se seznanili s priložnostmi financiranja.
Tema poletne šole CREA 2016 je Zelena prihodnost, s čimer želimo študente spodbuditi k razvoju in nadgradnji idej v produkte in storitve, ki bodo omogočili bolj trajnostno prihodnost, tema pa sovpada tudi z nazivom Ljubljana - Zelena prestolnica Evrope 2016.
Letošnja novost je pridobitev 3 (ECTS) kreditnih točk za vse študente, ki program uspešno zaključijo.

Ob zaključku poletne šole CREA 2016 bodo ekipe svoje ideje predstavile domači strokovni komisiji, najboljši dve pa se bosta oktobra letos predstavili na mednarodnem tekmovanju poslovnih idej in pridobili možnost sodelovanja s številnimi evropskimi inkubatorji. Lani je z mednarodno konkurenco pometla ravno slovenska ekipa HOMEY, ki je domačo in tujo strokovno komisijo prepričala z inovativno mobilno aplikacijo za družine.

Podrobnosti ter prijave: www.rcke.si