sreda, 16. 2. 2011

Delegacije iz Bratislave, Budimpešte, Prage in Varšave v Ljubljani

Župan MOL Zoran Janković je v torek, 15. februarja 2011, sprejel župana Bratislave in Budimpešte ter podžupana Prage in Varšave.

Ljubljanski župan je v Rdeči dvorani Mestne hiše sprejel župana Bratislave in Budimpešte Milana Ftačnika in Istvana Tarlósa, ter podžupana Prage in Varšave, Karla Brezino in Jarosława Kochaniaka, ki so se v Ljubljani udeležili slovesnosti ob 20. obletnici Višegrajske skupine.

Na sprejemu so poudarili pomen sodelovanja prestolnic na vseh področjih, nato pa so se gostje vpisali v Zlato knjigo. Sledil je ogled gradnje garažne hiše pod Kongresnim trgom, ogled Brega, gradnje novega Hradeckega mostu na Krakovskem nasipu, Severnega parka, parka Žale in Centra Stožice.

Med ogledom Univerze v Ljubljani je goste sprejel rektor univerze, prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik.

Župan MOL Zoran Janković in župan Budimpešte Istvan Tarlós sta se pogovarjala o predstavitvi Ljubljane v Budimpešti, ki je načrtovana od 14. do 19. junija 2011. V okviru pogovora z županom Bratislave, Milanom Ftačnikom, je bila poudarjena izmenjava izkušenj na področju urejanja prometa.

Podžupan MOL Aleš Čerin in podžupan Varšave Jarosław Kochaniak sta na bilateralnem pogovoru spregovorila o trajnih projektih, ki potekajo v obeh mestih, izpostavila sta pomen črpanja evropskih sredstev. Pogovor s podžupanom Prage, Karlom Brezino, pri katerem je sodelovala tudi direktorica Kinodvora, Nina Peče, je potekal na temo sodelovanja na področju filmske umetnosti.