torek, 27. 1. 2009

Dobro sodelovanje še potrdili

Župan Zoran Janković in direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar sta v torek, 27. januarja, podpisala protokol o sodelovanju Mestnega redarstva Mestne občine Ljubljana in Policijske uprave Ljubljana, s katerim smo, kot je povedal župan, še dodatno potrdili že tako dobro vsebinsko sodelovanje v zadnjih dveh letih.

Protokol daje poudarek predvsem usklajenemu in učinkovitemu medsebojnemu delovanju, hitri izmenjavi informacij o problemih, ki jih zazna bodisi policija bodisi redarstvo, ter zagotavljanju pomoči pri izvedbi nalog in preventivnih dejavnosti.

Direktor Vrečar je pojasnil, da zadeva v praksi že poteka, saj v ožjem mestnem središču že delujejo skupne patrulje redar-policist, kar je do sedaj naletelo na dober odziv in se tudi izkazalo kot zelo pozitivno. Dejal je še, da je z uveljavitvijo zakona o občinskem redarstvu, ki širi pristojnosti in pooblastila redarjev, policija dobila partnerja pri izvajanju določenih nalog za zagotavljanje javne varnosti oz. javnega reda in miru.

Župan je ob tem še dodal, da bomo s preventivnim partnerskim delom policije in redarstva ustvarili dobro podlago za mirno življenje Ljubljančanov in obiskovalcev tudi v prihodnje.