sobota, 10. 12. 2005

DOBRODELNI BAZAR ZDRUŽENJA "SILA"

Županja MOL Danica Simšič je na Gospodarskem razstavišču pozdravila na dobrodelnem bazarju, ki ga je že dvanajstič organiziralo Slovensko mednarodno združenje žensk SILA.

Slovensko mednarodno združenje žensk (Slovenian International Ladies Association - SILA), katerega članice so soproge tujih diplomatskih in gospodarskih predstavnikov v Republiki Sloveniji ter nekatere Slovenke, je bilo ustanovljeno leta 1993. Namen združenja je vzpodbujati družabno, kulturno in izobraževalno druženje članic z namenom povečanja skupnega razumevanja ter poznavanja Republike Slovenije in drugih držav. Članice s tem namenom vsako leto organizirajo mednarodni dobrodelni bazar, zbrana sredstva pa namenijo tistim, ki potrebujejo pomoč. Na dosedanjih bazarjih so članice združenja SILA zbrale približno 140 mio SIT, s katerimi so pomagale okoli 100 ljudem in organizacijam po vsej Sloveniji. S sredstvi lanskega bazarja so z nakupom čolnov pomagale tudi 20 družinam, žrtvam cunamija na Šri Lanki.

Na letošnjem bazarju je s svojimi prodajnimi stojnicami sodelovalo 33 držav, ki imajo diplomatska in konzularna predstavništva v Ljubljani ali pokrivajo Slovenijo z Dunaja. Poleg tega so za prodajo na bazarju svoja dela podarili številni umetniki. Izkupiček bazarja je letos namenjen Centru za varstvo in delo v Celju, Varni hiši Gorenjske v Kranju, nakupu zabojnikov za brezdomce na Jesenicah, Društvu Barka v Medvodah in še nekaterim posameznikom, članom Društva distrofikov Slovenije.

Služba za odnose z javnostmi MOL