ponedeljek, 14. 9. 2009

ETM - Okrogla miza "Primestni promet ključ do razbremenitve mest"

Primestni promet je eden ključnih delov mozaika urejanja javnega potniškega prometa v katerem koli mestu.

Center Evropa, Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji v okviru Evropskega tedna mobilnosti vabi na okroglo mizo.

Ljubljana se kot slovenska prestolnica sooča z vse večjimi težavami pri javnem potniškem prometu, načrtov za prihodnost je mnogo. O tem kako urediti primestni potniški promet v večjih mestih in kako ga učinkovito povezati z mestnim, bomo spregovorili na okrogli mizi, na kateri bodo predstavljeni primeri dobrih praks in projekti, ki se na tem področju izvajajo na EU ravni. Eden takšnih je na primer Civitas ELAN, ki v petih evropskih mestih, med njimi je tudi Ljubljana, poskuša zagotoviti trajnostni, čistejši in energetsko varčen transportni sistem.

Razpravljali bodo:

  • Miran Gajšek, Mestna občina Ljubljana
  • Zdenka Šimonovič, koordinatorka projekta Civitas ELAN
  • Vojmir Drašler, Direktorat za promet, Ministrstvo za promet
  • Bruno Bensa, Omega Consult projektni management d. o. o.
  • Janez Bertoncelj, Ljubljanska kolesarska mreža
  • Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora (moderator)


Okrogla miza bo potekala v sredo, 16. septembra 2009, ob 17. uri v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na telefonski številki (01) 438 22 70 oziroma na naslov info@center-evropa.si.

Okrogla miza je ena izmed akcij v okviru sporazuma o upravljavskem partnerstvu na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo in Republiko Slovenijo.