torek, 27. 3. 2012

Etnološko potepanje po Ljubljanskem barju

V soboto, 31. marca 2012, Krajinski park Ljubljansko barje organizira strokovno vodenje z naslovom »Etnološko potepanje po Ljubljanskem barju«.

V okviru strokovnega vodstva bomo odkrivali, kako so se prebivalci Ljubljanskega barja znali skozi čas prilagajati naravnim pogojem.

Vodila bo Maruška Markovčič - etnologinja, kulturna antropologinja in profesorica umetnostne zgodovine. Rojena morostarka in z Ljubljanskim barjem tudi strokovno in službeno povezana že vrsto let. Posebno pozornost pri svojem delu posveča raziskavam načina življenja na Ljubljanskem barju nekoč in danes ter razvoju podeželja.

Ogled "Etnološko potepanje po Ljubljanskem barju" bomo začeli v soboto, 31. marca 2012, ob 9.00 v novem parku na Špici v Ljubljani. Vodstvo bo trajalo do okoli 14.00 ure.

Kaj vse bomo videli in kje nas bo vodila pot si lahko preberete v pripetem sporočilu.

Cena vodstva, ki vključuje strokovno vodenje, oglede in prevoz po programu, je 15 EUR/oseba oz. 10 EUR za učence, dijake, študente in upokojence.

Ker je število mest omejeno prijave zbiramo najkasneje do 10. ure v petek, 30. marca 2012 na e-naslov info@ljubljanskobarje.si ali po telefonu 08 20 52 350.

Več o letošnjih ostalih strokovnih vodstvih po krajinskem parku Ljubljansko barje lahko preberete na naslednji povezavi