sreda, 26. 9. 2018

ETŠ 2018: Odprli smo prenovljeno Kopališče Tivoli

V okviru Evropskega tedna športa smo v sredo, 26. septembra 2018, odprli energetsko prenovljeno Kopališče Tivoli.

Energetsko prenovo kopališča smo izvedli v okviru javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in Resalta. Obsegala je dela na ovoju stavbe, zamenjavo fasade, kovinske konstrukcije in steklenih delov ter zamenjavo vseh klimatov, toplotne postaje in razsvetljave. 
Vrednost investicije znaša 1.948.300 evrov.

Logo EKP kohezijski sklad SLO10

 

odprtje Kopališča Tivoli
Skupaj smo odprli energetsko prenovljeno Kopališče Tivoli

otvoritev energetsko prenovljenega kopalisca Tivoli

bazen tivoli

Energetske sanacije stavb Mestne občine Ljubljana

Prenova kopališča Tivoli je le ena izmed številnih energetskih prenov stavb v lasti Mestne občine Ljubljana, ki potekajo okviru javno-zasebnega partnerstva s konzorcijem družb Petrol in Resalta po principu energetskega pogodbeništva. Skupaj bomo prenovili kar 48 stavb v Ljubljani, med katerimi so kulturni in zdravstveni objekti, šole, vrtci, športni objekti in stavbe mestne uprave. S prenovami bomo znatno zmanjšali porabo energentov, prispevali k povečanju deleža obnovljivih virov energije ter posledično znižali emisije toplogrednih plinov.

 

 

Evropski teden športa 2018

V Ljubljani se zavedamo pomena telesne aktivnosti za zdravje naših meščank in meščanov, zato se pridružujemo Evropskemu tednu športa, pobudi Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti, ki poteka od 23. do 30 septembra 2018.

Skupaj z javnim zavodom Šport Ljubljana, športnimi društvi in izvajalci letnega programa športa pripravljamo pester program in vabimo vas, da se nam pridružite. Vse podrobnosti so objavljene tukaj.