ponedeljek, 23. 9. 2013

F3ŽO

Mestna občina Ljubljana se na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo od 1. do 3. oktobra 2013 potekal v Cankarjevem domu, predstavlja s pestrim programom ter vrsto spremljevalnih aktivnosti.

Mestna občina Ljubljana ter javna podjetja in zavodi, ki delujejo v okviru MOL, na Festivalu pripravljajo vrsto delavnic, predavanj in predstavitev. Svoje dejavnosti bodo med drugim predstavili oddelki in službe Mestne uprave MOL, Javni stanovanjski sklad MOL, JP LPP, JP Vodovod - Kanalizacija, Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Lekarna Ljubljana, JZ Mladi zmaji, Slovensko mladinsko gledališče in Mestno gledališče Ljubljansko, Mestna knjižnica Ljubljana, Zdravstveni dom Ljubljana in drugi.

Ob tem Mestna občina Ljubljana pripravlja še pester brezplačen spremljevalni program, namenjen starejšim. Oranizirani bodo brezplačni vodeni ogledi Ljubljane, Ljubljanskega gradu, oskrbovanih stanovanj in nekaterih razstav. Brezplačno boste lahko obiskali tudi Živalski vrt, se udeležili plesnega treninga ter tečaja nordijske hoje, si ogledali peko kruha v krušni peči in še marsikaj. 

Podroben program Mestne občine Ljubljana na Festivalu za tretje življenjsko obdobje je pripet.


O Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.
Vsako leto festival odpre vrata tudi medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka.