četrtek, 11. 2. 2010

Festival »Igraj se z mano 2010«

V sredo, 10.2.2010, je potekal v športni dvorani Kodeljevo prvi del festivala »Igraj se z mano 2010«.

Športno-družabni dogodek »Igraj se z mano«, katerega rdeča nit je nogometni turnir, je prvi del festivala »Igraj se z mano«. Namen nogometnega turnirja, ki ga Zavod za usposabljanje Janeza Levca organizira že četrto leto zapored, je v druženju in igri ne glede na generacijo, spol, motorične in učne sposobnosti.

Na turnirju so sodelovale ekipe OŠ Prule, Mladinski dom Malči Belič, reprezentanca Specialne olimpiade, OŠ Franca Rozmana Staneta, gostje iz Velike Britanije - Linkage College, VDC Barka, OŠPP Levstikov trg, OŠPP Dečkova, OVI Jarše, Dom Janeza Levca z ekipo fantov in ekipo deklet ter ekipa športnih in glasbenih zvezdnikov.
Vzporedno s turnirjem so potekale tudi najrazličnejše delavnice.

Glavni del festivala, ki promovira šport kot igro in sredstvo za boljše medsebojno razumevanje, rušenje stereotipov, vzpodbujanje strpnosti, fair play, spoštovanje, enakopravnost na vseh nivojih in sprejemanje drugačnosti, bo v zadnjem tednu maja zaživel na Prešernovem trgu, zaključil pa se bo z mednarodnim likovnim natečajem "Igraj se z mano".

Župan Zoran Janković, častni pokrovitelj festivala, je z otvoritvenim govorom pozdravil udeležence športno-družabnega dogodka »Igraj se z mano«.