ponedeljek, 19. 9. 2022

Festival SONICA 2022

Med 20. in 25. septembrom poteka 14. festival eksperimentalne elektronske glasbe in zvočne umetnosti Sonica. Osrednja tema festivala je New Realations, sestavljanka dveh izrazov, New Reality in New Relations (Nova realnost, novi odnosi).

Otvoritveni dan festivala v Cukrarni bo celodnevni dogodek z bogatim programom, ki je zamišljen kot platforma, namenjena refleksiji in kontestualizaciji trenutnega stanja na srednje-, vzhodno- in južnoevropski. Ogledali si boste lahko razstavo in različne performanse ter se udeležili diskusije. Program festivala ponuja premiere, koncerte, klubske dogodke, razstave in rezidence, dogodki pa bodo potekali tudi na drugih ljubljanskih prizoriščih - v Kinu Šiška, Lutkovnem gledališču Ljubljana, Klubu CD in Ch0.

New Realations - New Reality, New Relations

Zloženka New Realations uteleša potrebo, željo in krutost aktualnega trenutka, v katerem se prežemajo usedline (post)pandemičnosti, nove vojne na Stari celini, iskanja novih stikov in medsebojnih relacij, ujetih v absolutno in drsečo razpršenost, ki jo živimo.sceni na področju zvočne umetnosti.

Več o festivalu in program najdete tukaj.

Preberite tudi: