četrtek, 27. 9. 2018

Festival za tretje življenjsko obdobje

Skupaj z ljubljanskimi javnimi zavodi in podjetji bomo tudi letos sodelovali na festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki bo od 1. do 3. oktobra 2018 potekal v Cankarjevem domu.

Na Mestni občini Ljubljana smo znova pripravili pester in zanimiv program, v okviru katerega bomo predstavili širok spekter aktivnosti, s katerimi skrbimo za kakovost življenja v tretjem življenjskem obdobju. Naš predstavitveni prostor boste našli v prvem preddverju Cankarjevega doma, hkrati pa vas vabimo še k obisku spremljevalnega programa, ki ga pripravljajo ljubljanski javni zavodi. Izbira je zelo pestra - od ogledov kulturnih prireditev in vodenih sprehodov po Ljubljani do predstavitev vadbe na prostem in različnih tematskih delavnic.

O festivalu

Fstival je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Vsako leto festival odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej, časovno in vsebinsko pa se navezuje na 1. oktober, mednarodni dan starejših.

Vsi smo ena generacija! Vabljeni na Festival za tretje življenjsko obdobje!

 

Ljubljana, starejšim prijazno mesto

 Nada Tarman, zelena ambasadorka Ljubljane
Nada Tarman, zelena ambasadorka Ljubljane

Ljubljana je starejšim prijazno mesto, saj se zavedamo, kako pomembna je skrb za kakovostno življenje meščank in meščanov v tretjem življenjskem obdobju. Zato izvajamo vrsto aktivnosti in ukrepov, s katerimi želimo zagotoviti zdravo in aktivno staranje, s posebnim poudarkom na socialni vključenosti.

Celoten pregled aktivnosti si oglejte v rubriki Starejši v Ljubljani.