petek, 19. 3. 2010

Finalisti Start-up Slovenija

Šest finalistov tekmovanja Start-up Slovenija bo v ponedeljek, 22.3. 2010, na TPL predstavilo poslovni načrt z namenom pridobitve laskavega naslova Start-up Slovenije 2010.

Tovarna podjemov v so-organizaciji s Poslovnimi angeli Slovenije in Tehnološkim parkom Ljubljana ter osrednjim partnerstvom JAPTI-ja in Ministrstva za gospodarstvo je v mesecu oktobru 2009 pričela izvajati slovensko tekmovanja start-up podjetij z imenom Start:up Slovenija.

Tekmovanje je v zaključni fazi, saj predselekcijska komisija v sestavi prof. dr. Miroslav Rebernik, mag. Jure Verhovnik, Jure Mikuž, Blaž Kos, Marjana Zagode, mag. Niko Slavnič in mag. Matej Rus na osnovi povzetkov poslovnih načrtov in ob upoštevanju temeljnih pravil tekmovanja Start:up Slovenija izmed 30 prispelih prijav izbrala 6 finalistov. Med njimi so štirje redni člani Tehnološkega parka Ljubljana ter zmagovalec in drugouvrščeni na Tekmovanju za najboljši poslovni načrt 2009, ki ga je v začetku marca organiziral in izvedel Tehnološki park Ljubljana.

Finalisti razvrščeni po abecednem vrstnem redu:

  • BioSistemika d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana ter zmagovalec Tekmovanja za najboljši poslovni načrt 2009
  • DigiEd d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator
  • DOPINUS razvojna hiša d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana
  • Envit d.o.o., Ljubljanski univerzitetni inkubator ter drugo uvrščeno podjetje na Tekmovanju za najboljši poslovni načrt
  • Molekula d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana
  • Red Orbit, Andraž Štalec s.p., redni član Tehnološkega parka Ljubljana

Finalisti bodo poslovni načrt predstavili pred 25 člansko strokovno komisijo in jo v petih minutah skušali navdušiti nad poslovno idejo. Člani strokovne komisije bodo podjetnikom postavili tudi vprašanja o izvedi poslovnega načrta, predvsem o tehnološki inovativnosti, tržni privlačnosti izdelka, ravni razvitosti izdelka oz. storitve, potencialu rasti, itd.

Zmagovalec tekmovanja Start-up Slovenija bo svečano izbran v okviru jubilejne 30. mednarodne podjetniške konference PODIM, in sicer 14. aprila 2010 v Mariboru. Posebno priznanje pa bo podeljeno tudi za "Najbolje spisan poslovni načrt".

 

Več o projektu tekmovanje Start-up Slovenija

Start:up Slovenija je vseslovensko tekmovanje start-up podjetij, ki so ga na Tovarni podjemov zasnovali in skupaj s partnerji pričeli izvajati v letu 2007. Z njim želimo prepoznati najboljša slovenska mlada inovativna podjetja, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji, jih promovirati v širši javnosti in tudi nagraditi.

Projekt Start:up Slovenija je namenjen celovitemu spodbujanju razvoja podjetniške aktivnosti v Republiki Sloveniji in promociji pomena inovativnega podjetništva. Temelji na procesu identificiranja inovativnih podjetniških idej, nudenju strokovne pomoči podjetnikom na Start:up delavnicah in Start:up šolah, aktivnemu mreženju v okviru podjetniškega foruma 100% Start:up in mednarodne podjetniške konference PODIM ter izboru, promociji in nagrajevanju najboljših podjetniških idej in start-up podjetij.

Najboljše podjetniške ideje bodo predstavljene na Slovenskem forumu inovacij, "Slovenski start-up leta" pa bo že tradicionalno razglašen na mednarodni podjetniški konferenci PODIM.

Dodatne informacije: Kristina Ober, predstavnica za odnose z javnostmi Tehnološkega parka Ljubljana, e-pošta: kristina.ober@tp-lj.si.

Tehnološki park Ljubljana