torek, 9. 3. 2021

Fotografi pozor: sodelujte na Zborovski fotopromenadi

V Ljubljani bomo poleti gostili festival zborovskega petja Europa Cantat, v okviru katerega poteka tudi fotografski natečaj Zborovska fotopromenada. Fotografije zbiramo do ponedeljka, 19. aprila 2021.

Povezujemo petje in fotografijo

Zborovsko življenje prinaša mnogo raznolikih trenutkov, izkustev, doživetij in situacij. Vaje, odrske deske, turneje, praznovanja, zaodrje, … Verjamemo, da si pevsko doživetje zasluži svojo fotografsko razstavo! Zato želimo s fotografskim natečajem povezati svetovno populacijo zborovskih navdušencev z razstavo, ki bo na ogled od 1. julija do 1. avgusta 2021 na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli.

foto
Fotografije bodo na ogled na Jakopičevem sprehajališču. Foto: Miran Kambic 

Komu je natečaj namenjen

Na natečaj se lahko prijavijo fotografi – ljubiteljski ali profesionalni, pevci, pevke, ljubitelji zborovske glasbe, naključni mimoidoči, vsi, ki jih fotografiranje izpolnjuje.
Fotografski natečaj je mednarodnega značaja in na njem lahko sodelujejo vsi, ki v svojem arhivu že hranijo fotografijo, ki jo želijo izpostaviti, ali vsi, ki jih bo natečaj spodbudil k ustvarjanju in nastanku nove vizualno domišljene zborovske fotografije.

Izberite svojo kategorijo

Natečaj je razdeljen na štiri kategorije:

  • Nekoč / retro / vintage - potujemo nazaj v zgodovino. Kakšni so bili začetki, frizure, koncertne obleke itd.
  • Na odru – petje v luči odrskih žarometov
  • Za odrom – kjer se dogajajo najdragocenejši trenutki
  • Promo – promocijske fotografije zborov, ki presegajo okvirje in segajo v okolje in druga področja

Rok za prijavo in pošiljanje fotografij je ponedeljek, 19. april 2021. Za posamezno kategorijo lahko avtor pošlje največ 4 fotografije. 
Več o natečaju, pogojih sodelovanja in možnostih prijave najdete tukaj.

Preberite tudi: