četrtek, 1. 3. 2012

Fotografska razstava »Fashion/Moda«

V Desnem atriju Mestne hiše je do sobote, 31. marca 2012, na ogled fotografska razstava Christopherja Morrisa »Fashion/Moda«, ki sodi v okvir Festivala dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2012.

Christopher Morris, ustanovitveni član agencije VII, je v zadnjih dvajsetih letih večino svojega dela posvetil vojnam, dokumentiral je več kot 18 tujih konfliktov, med drugim invazijo ZDA na Panamo in Irak, zalivsko vojno, kokainsko vojno v Kolumbiji ter vojne v Afganistanu, Čečeniji, Somaliji in Jugoslaviji. V preteklih letih je za revijo Time dokumentiral predsedniški mandat Georgea W. Busha.

Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim zlato medaljo Roberta Cape in nagrado Oliviera Rebbota, ki ju podeljuje ameriško združenje tujih dopisnikov Overseas Press Club. Prejel je tudi nagrado Visa d`Or ter številne nagrade World Press Photo.

Trenutno z modno fotografijo ter fotografijami svetovnih reportaž in portretov dela prispevke za italijansko modno revijo AMICA. Izvedel je kampanje za številne modne znamke vključno z Roberto Cavalli, Louis Vuitton, Dolce&Gabbana, Dior, Chanel in Prada.

Na razstavi so poleg fotografij predstavljeni tudi avtorski modni video posnetki.