torek, 14. 2. 2012

Fotografski natečaj

Do 15. maja 2012 je odprt fotografski natečaj za mladino »Ljubljansko barje – Človek in narava«, ki poteka v okviru mednarodnega projekta 2Bparks.

Fotografski natečaj, namenjen mladim do 26. leta starosti, so pripravili Krajinski park Ljubljansko barje, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti in revija GEA.

Mladi, pri iskanju motivov bodite pozorni na prepletanje številnih elementov naravne in kulturne dediščine, saj je prav Krajinski park Ljubljansko barje izjemno območje kultivirane narave s poudarjenim večtisočletnim sobivanjem človeka z naravo. Fotografije naj kažejo odnos in vpliv človeka, sodobne družbe in tehnologije na ohranjenost narave, tako v pozitivnem kot negativnem smislu. Fotografije naj imajo sporočilno vrednost razpisane teme in naj ne prikazujejo zgolj sestavin narave!

Sodelujoči na natečaju bodo lahko sodelovali na posebnem brezplačnem izobraževanju – delavnici za mlade fotografe, kjer bodo predstavili fotografske tehnike ter opozorili na sporočilnost fotografij. Organizatorji prijave zbirajo do 15. marca 2012 na elektronskem naslovu natecaj2012@ljubljanskobarje.si.

Podrobnosti o natečaju so objavljene na spletnih straneh Krajinskega parka Ljubljansko barje.

Z aktivnostmi, ki potekajo v okviru mednarodnega projekta 2Bparks in se hkrati odvijajo v več državah Evropske unije, želijo organizatorji pritegniti mlade k obiskovanju, opazovanju ter kakovostnemu doživljanju zavarovanih območij.

Rok za oddajo fotografij je 15. maj 2012.