petek, 14. 12. 2018

Galerija DobraVaga dela naprej

Galerija DobraVaga bo še naslednjih pet let gostovala v prostorih pod Plečnikovimi arkadami na osrednji ljubljanski tržnici.

DobraVaga, razstavni projektni prostor, prodajna galerija in odprti atelje različnih likovnih jezikov, slogov in vsebin, je leta 2016 v slovenski prostor prinesla (pre)potrebno svežino. S podporo mladim generacijam likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev, z mednarodnim povezovanjem ter novimi, angažiranimi in inovativnimi formati je v skoraj dveh letih in pol postala nepogrešljiv del slovenskega umetniškega prostora. Od odprtja, 25. maja 2016 do konca novembra letos se je v DobriVagi odvilo 84 dogodkov v štirih programskih sklopih (odprti atelje, zine vitrine, umetnik na mesec, prodajna galerija), zabeleženih je bilo 130.479 obiskovalk in obiskovalcev, skupaj so ljubitelji umetnosti kupili 1.412 umetniških del. V vseh programskih sklopih se je od odprtja predstavilo več kot 150 slovenskih in tujih umetnic ter umetnikov in članic ter članov umetniških kolektivov.

Podpispogodbe 12.12.2018 11 DobraVaga PhotoNejcKetis
Na podlagi dobrih rezultatov in uspešnega medsebojnega sodelovanja smo se odločili za podaljšanje delovanja DobreVage na osrednji tržnici. Pogodbo o nadaljnjem sodelovanju za naslednjih 5 let sta 12. decembra 2018 podpisala direktor Kina Šiška Simon Kardum in direktorica JP LPT Mateja Duhovnik.

Mateja Duhovnik, direktorica JP LPT: “Galerija DobraVage je izjemna dopolnitev vsakovrstne ponudbe v Plečnikovih tržnicah. Tudi zato bo javno podjetje še naprej z donacijsko pogodbo omogočalo njeno delovanje.”

Simon Kardum, direktor Kina Šiška: “DobraVaga je vzorčni primer javno-javnega partnerstva. Za javno umetnost v/na javnih prostorih. Za umetnost. Za javnost. Za ustvarjalnost. Za svobodo duha.”

Lara Plavčak, programska vodja galerije DobraVaga: “Nadaljevanje projekta galerije DobraVaga v prostorih na Plečnikovi tržnici je nedvomno pomemben dosežek in lepa priložnost, da s programom, usmerjenim k mladi vizualni umetnosti, nadaljujemo, ga nadgrajujemo, dosegamo nova občinstva in sodelujemo z novimi generacijami. V nekaj letih se je v okviru razstavno-projektnega prostora realiziralo mnogo idej in stkalo nešteto vezi. Verjamemo, da se jih bo še več. Zato nas posebej veseli tolikšna podpora in razumevanje pomembnosti umetnosti v samem središču mesta.”