torek, 30. 10. 2018

Gasilci veseli novega vozila za gašenje in reševanje z višin

Z včerajšnjo predajo novega vozila za gašenje in reševanje z višin, ki odslej dopolnjuje obstoječi vozni park Gasilske brigade Ljubljana in prispeva k še uspešnejšim intervencijam, smo gasilcem omogočili še učinkovitejše delo in s tem povečali varnost v Mestni občini Ljubljana.

Novo vozilo je Gasilski brigadi Ljubljana v operativno rabo predal župan Zoran Janković, ki je ob tem poudaril, da se v Ljubljani vedno počutimo varno, obenem pa je gasilcem zaželel, da bi vozilo čim manjkrat uporabili.

Predaja novega gasilskega vozila. Foto: Nik Rovan

Za še bolj učinkovite intervencije

»Ljudje na pravem mestu«, kakor se glasi vodilo Gasilske brigade Ljubljana, so za novo pridobitev hvaležni in ponosni, da je vozilo zdaj pri njih. Z njim so že opravili prve intervencije in prepričani so, da bo vozilo s svojimi lastnostmi kakovostno dopolnilo njihov voznih park, »s ciljem še učinkovitejših in uspešnejših intervencij v primerih, ko nas tako prebivalci kot tudi obiskovalci Ljubljane potrebujejo«.

Izredno pomembna investicija

To izredno pomembno investicijo so skladno s sprejetim Programom dela in razvoja Gasilske brigade Ljubljana uvrstili med letne cilje in naloge za leto 2018 na področju opremljanja voznega parka. Vozilo, ki je nadomestilo obstoječe, 19 let staro in dotrajano vozilo bronto skylift 27, so izbrali na podlagi temeljite strokovne presoje in večletnih izkušenj pri različnih posredovanjih.

Predaja novega gasilskega vozila. Foto: Nik Rovan

Vrednost investicije je znašala 684.261,40 EUR. Večino sredstev je zagotovila ustanoviteljica Gasilske brigade Ljubljana Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za obrambo RS pa je prispevalo 143.000,00 EUR.

Več informacij o zaščiti in reševanju v Ljubljani najdete tukaj.