ponedeljek, 13. 11. 2017

Glasilo Ljubljana

Izšla je nova številka glasila Ljubljana, ki ga brezplačno prejmejo vsa gospodinjstva na območju Ljubljane. Pod tokratno številko se prvič podpisuje novi odgovorni urednik dr. Uroš Grilc.

Osrednja tema številke je promet v Ljubljani. V njej podrobneje predstavljamo Celostno prometno strategijo Mestne občine Ljubljana, ki smo jo sprejeli letos, in ki bo po mnenju uvodničarja, podžupana prof. Janeza Koželja, pomagala hitreje doseči zastavljene cilje, ki povečujejo mobilnost ljudi, njihovo varnost in zdravje ter tako prispevala k višji kakovosti življenja.

Veliko pozornosti namenjamo tudi športu v Ljubljani, saj podrobneje predstavljamo nabor najrazličnejših vadb, ki jih sofinanciramo na Mestni občini Ljubljana.

Izpostavljamo nove rubrike:

V rubriki Mesto literature, s katero se poklanjamo nazivu Ljubljana, Unescovo mesto literature, bomo predstavljali posameznike, ki s svojim delom gradijo naše Mesto literature. Kot prvega predstavljamo dr. Kozmo Ahačiča, ki je skupaj s člani svoje ekipe postavil spletni portal fran.si.

Rubriki Za najmlajše in Mladi prinašata vsebine, namenjene mladim generacijam. Tokrat med drugim preberite podrobnosti o razstavi Koyaa – animirani junak, ki je na ogled v Galeriji Kresija, ter se seznanite z mrežo Mladinskih centrov Ljubljana, s katero želimo mladim ponuditi prostor podpore za osebni in socialni razvoj.

Ne spreglejte tudi rubrike Mesto in Mestni svet, v kateri popisujemo seje Mestnega sveta MOL in napovedujemo dogajanje v četrtnih skupnostih, ter drugih zanimivih vsebin nove številke glasila Ljubljana.

Vabljeni k branju!