petek, 11. 11. 2022

Hiša strahov proti nasilju

Za nekatere je obisk hiše strahov zabava, žrtve različnih oblik nasilja pa morajo vanjo neprostovoljno vstopiti vsak dan. Ozaveščevalna Hiša strahov na Rimski cesti 3 bo odprta vsak dan do 18. novembra 2022, med 16. in 20. uro.

Problematika nasilja v domačem okolju, med vrstniki in na spletu je žal zelo prisotna, zato Mreža Prava zveza znova odpira ozaveščevalno Hišo strahov, v kateri se obiskovalke in obiskovalci na lastni koži soočijo s strahovi, ki jih vsakodnevno doživljajo žrtve različnih oblik nasilja. V Hiši strahov se lahko sprehodite skozi več sob, v katerih z opremo in zvočnimi vložki ter svetlobnimi efekti doživite občutke žrtev nasilja v družini, med šolskimi vrstniki in na spletu. Tokrat so izkustveni projekt tematsko dopolnili s še posebej aktualno problematiko spolnega nasilja v nočnem življenju.
Hiša strahov na Rimski cesti 3 bo odprta vsak dan do 18. novembra 2022 med 16. in 20. uro. Na vaša vprašanja bodo v tem času odgovarjali Tanja Rudolf Čenčič iz socialnega marketinga Iz principa, Polona Kovač iz Društva Ključ in Matic Munc iz Združenja za MOČ.

Članice mreže Prava zveza, katere aktivnosti so namenjene osebam z izkušnjo nasilja in spodbujanju mladih k nenasilju, so: Društvo Ključ, SOS telefon, Društvo za nenasilno komunikacijo, Legebitra, Mladi zmaji, Združenje za MOČ in Iz principa.
Obisk Hiše strahov je brezplačen, Mestna občina Ljubljana pa je omogočila brezplačen najem prostora.