" />
četrtek, 23. 9. 2004

Humanitarno prodajna razstava Umetnost za srečo

Na pobudo županje Mestne občine Ljubljana Danice Simšič in županje Občine Izola Brede Pečan bo že tretjič zapored potekala humanitarno prodajna razstava "Umetnost za srečo", ki bo jutri, 24. septembra ob 21. uri na ladji Prince of Venice ob carinskem pomolu v Izoli.

Prva humanitarna dražba likovnih del primorskih umetnikov je bila organizirana 19. junija 2003 v Mestni hiši MOL. Z denarnim izkupičkom prodanih del v višini 1.983.000 tolarjev so omogočili 44 ljubljanskim otrokom, ki še niso bili na morju, 4 - dnevno letovanje v Izoli ter pomagali 8 sirotam iz Ljubljane, izolski otroci pa so dobili opremljene družabne prostore in nekaj dnevno zimovanje.

Na drugi humanitarni dražbi, ki je potekala v Hali A Gospodarskega razstavišča 22. junija 2004 so se izolskim umetnikom pridružili še ljubljanski. Na dražbi so prodali 23 umetniških del ljubljanskih in izolskih umetnikov ter dve sliki akademskega slikarja Zmaga Modica, ki ju je ustvaril med dražbo. Za omenjena dela je bilo iztrženih 2.892.000 tolarjev. Zbrana sredstva so namenili Društvu prijateljev mladine Izola in Zvezi prijateljev mladine Moste Polje, ki nesebično pomagata otrokom iz socialno ogroženih družin, z njimi pa so omenjenim otrokom omogočili počitnice. Ljubljanski otroci so odšli na morje, izolski pa v Kranjsko goro v Kekčevo deželo. Dražba, ki bo jutri v Izoli, bo tako letos že druga zapored.