sreda, 19. 4. 2017

Igriva arhitektura

V soboto, 22. aprila 2017, vas ob 16. uri vabimo v Muzej sodobne umetnosti Metelkova na brezplačno delavnico za otroke Igriva arhitektura z naslovom Poznam ta prostor.

Program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora Igriva arhitektura deluje pod okriljem Centra arhitekture že sedmo leto, v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM) pa že četrto leto. Tudi letos so k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte, ki otrokom na sproščen in igriv način odpirajo nove svetove ter jih gradijo skupaj z njimi. Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne, projekt podpira tudi Mestna občina Ljubljana.

Delavnica Poznam ta prostor
sobota, 22. april 2017, ob 16. uri

Umetnostni zgodovinar Fran Šijanec je dejal, da arhitektura ne more neposredno upodabljati življenja. Zato ji bomo za en dan posodili glas. S pomočjo fotografij znane in manj znane arhitekture in slik iz sveta umetnosti se bomo prelevili v pripovedovalce zgodb. Ob tem bomo ves čas pozorno spremljali vlogo arhitekture in ugotavljali, ali ta kakor koli vpliva na nastajanje zgodbe. Za konec bomo izbrane prostore iz naših zgodb prenesli tudi v makete.
Delavnico bo vodil arhitekt Matjaž Bolčina.