sreda, 24. 4. 2019

Igriva arhitektura: otroška soba – prostor prihodnosti

V okviru cikla delavnic Igriva arhitektura vas v soboto, 27. aprila 2019, ob 16. uri vabimo na brezplačno delavnico Otroška soba – prostor prihodnosti.

Na delavnici bomo potovali skozi čas in raziskovali, kako in kje so bivali otroci na prostoru današnje Ljubljane, vse od prvih naselbin koliščarskih vasi, bivališč kolonije Emone, popolnoma novega mesta »Colonia Ivlia Aemona«, skromnih domovanj srednjeveške Ljubljane, vzpona stanovanjske kulture v 16. stoletju ter baročnega 17. in 18. stoletja, vzpenjajočega meščanstva v 19. stoletju z večstanovanjskimi hišami, vilami in delavskimi kolonijami do povojne stanovanjske kulture in današnjega časa. V drugem delu bomo ustvarjali prostore prihodnosti, v katerih bi kot otroci radi živeli.

Delavnico bosta vodila arhitekt Miha Lečnik in zgodovinar David Petelin.

Brezplačna delavnica, namenjena otrokom od 5. do 12. leta starosti, bo potekala v novih prostorih Centra arhitekture Slovenije – na Rimski cesti 1 v galerijskem prostoru v pritličju.

O Igrivi arhitekturi

Cikel delavnic Igriva arhitektura je program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki od leta 2009 deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije. Tudi letos sodelujejo mlade arhitektke in arhitekti, ki s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirajo nove arhitekturne svetove.