ponedeljek, 13. 11. 2017

Igriva arhitektura – rdeča nit hiše

Vabimo vas na brezplačno delavnico Igriva arhitektura, ki bo v soboto, 18. novembra 2017, ob 16. uri v Muzeju sodobne umetnosti . Tema tokratne delavnice, namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti, bo rdeča nit hiše.

Vsaka hiša ima svojo zgodbo, nekatere hiše so stare in dišeče, druge so velike in svetle, spet druge pa visoke in barvne. Vsaka hiša ima zunanjost (fasado, streho, balkone...) in notranjost (sobe in hodniki). Hiše sestavljajo različni materiali različnih barv in tekstur. Hišo lahko narišemo od spredaj, od zadaj, od strani ali od zgoraj, pa tudi v prečnem, vzdolžnem ali tlorisnem prerezu.

Otroci bodo na delavnici na lesene deščice narisali hišo ali stanovanje, lahko domače, lahko pa čisto domišljijsko. Narisali bodo tloris, fasado, prerez cele hiše ali pa najljubše sobe, risbe okrasili s kolažem, kompozicijo pa dopolnili z žebljički in nitkami raznih barv in sestavili mesto različnih hiš.

Delavnico bo vodil arhitekt Gregor Bucik.


Delavnice Igriva arhitektura - program izobraževanja za otroke na področju arhitekture in prostora, ki deluje pod okriljem Centra arhitekture Slovenije (CAS) potekajo že osmo leto zapored in peto leto v sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Tudi letošnje leto so k sodelovanju povabili mlade arhitektke in arhitekte ter eno krajinsko arhitektko, ki bodo s svojim znanjem in izkušnjami na sproščen in igriv način otrokom odpirali nove svetove.

Delavnice so namenjene otrokom od 5. do 12. leta starosti in so brezplačne.

Projekt podpira Mestna občina Ljubljana.