ponedeljek, 15. 6. 2020

Izberite svoj paket za krajši mestni oddih v Ljubljani

Letos imamo odlično priložnost, da tudi Ljubljano obiščemo tako, kot obiskujemo glavna mesta drugih držav. Pripravili smo privlačne pakete, namenjene domačim obiskovalcem, ki povezujejo različna doživetja mesta, od ključnih znamenitosti in posebnosti do odkrivanja manj znanih kotičkov.

Vsebina paketov je prilagojena različnim ciljnim skupinam – od družin do parov, ljubiteljev kulture do ljubiteljev narave ... Nakup paketa pa prinaša tudi ugodnejše spanje v izbranih ljubljanskih hotelih (do 30 odstotkov) in popuste pri nekaterih ponudnikih doživetij, recimo za vstopnice Ljubljana Festivala, mestnih kopališč, golfa ali tenisa.

Družinski doživetji Ljubljanski zmajček na sladoledu in Ljubljanski zmajček in njegove skrivnosti

Prvo popelje družine v Živalski vrt Ljubljana, na vožnjo z električnim vlakcem Urbanom okoli glavnih turističnih znamenitosti do Ljubljanskega gradu, kjer je poleg najlepšega razgleda in prepleta izvrstne kulinarike in zgodovine tudi Lutkovni muzej z oživljenimi zgodbami iz več kot stoletje dolge tradicije. Del prvega paketa je še prijetna vožnja z ladjico po Ljubljanici in sladka spodbuda k odkrivanju najboljšega sladoleda v mestu.
Drugo družinsko doživetje odpira vrata v nenavaden svet Hiše iluzij, prinaša piknik na travi s košarico domačih dobrot v parku Tivoli, največjem in najlepšem ljubljanskem parku, ki sega v samo središče mesta. Del doživetja je tudi obisk Prirodoslovnega muzeja, kjer si je med drugim mogoče ogledati edinstveno okostje mamuta. Naslednji dan je načrtovana pustolovska igra odkrivanja skrivnosti Ljubljane (t.i. escape room na prostem) in fotografiranje skrivnostnih zmajev v Ljubljani.

Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane in Ljubljanski šef kuha za vas

Doživetji Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane in Ljubljanski šef kuha za vas predstavita mesto kot kulturno in kulinarično prestolnico. Prvo popelje obiskovalce po Narodni galeriji na ogled slovenske Mona Lize - Kofetarice Ivane Kobilice, nato pa jim pričara piknik s košarico domačih dobrot v Tivoliju. Pot nadaljujejo na vodenem ogledu manj znanih kotičkov mesta, vstopijo v Plečnikovo hišo v Trnovem in se z ladjico zapeljejo po Ljubljanici, vse do Podpeči na Ljubljanskem barju, kjer sklenejo izlet s piknikom.
Drugo predstavi tudi kolesarsko plat mesta, saj popelje obiskovalce na spoznavanje skritih kotičkov Ljubljane s kolesom; kosilo jim bo pripravil priznan ljubljanski šef Jakob Pintar, finalist prestižnega tekmovanja San Pellegrino za najboljšega mladega kuharja na svetu, nato pa bodo spoznavali še grajsko trto in vino. Naslednji dan si bodo privoščili Ljubljanski zajtrk iz lokalnih in svežih sestavin, obiskali Mestni muzej, kjer je razstavljeno najstarejše leseno kolo z osjo na svetu, ter na tematskem ogledu spoznali zgodbe ljubljanskih mostov.

Ljubljena

Za Ljubljano marsikdo poreče, da je izjemno romantična – in romantika prežema tudi to doživetje, ki obiskovalcem prinaša voden ogled Botaničnega vrta Ljubljana z delavnico »Ljubljana, čebelam prijazno mesto«, piknik na Špici s košarico lokalnih dobrot, večerni voden sprehod po mestu, celodnevni najem koles za odkrivanje skritih kotičkov mesta in kulinarično doživetje Ljubljanski šef kuha za vas.

Zelena in aktivna

Za aktivne obiskovalce je Turizem Ljubljana pripravil paket Zelena in aktivna, ki združuje tri športne aktivnosti: supanje, kolesarjenje in golf. Obiskovalci supajo po Ljubljanici, ki je ena redkih prestolnic, ki jo je mogoče spoznavati tudi na tak način, kolesarijo po Ljubljanskem barju in se preizkusijo v golfu, za kulinarično razvajanje pa poskrbita piknik na Špici s košarico lokalnih dobrot in obisk Pivnice Union, v kateri spoznavajo tradicijo pivovarstva v Ljubljani.

Preberite tudi: