sreda, 17. 5. 2023

Izmenjevalnica oblačil v Dravljah

Bi radi na okolju prijazen način osvežili svojo garderobo? Vabimo vas v izmenjevalnico oblačil, ki bo v petek, 26. maja 2023, v Domu krajanov Dravlje na Draveljski ulici 44.

Tekstilna in oblačilna industrija skupaj z bivalnimi prostori, prometom in pridelavo hrane sodita med najbolj onesnažujoče panoge, zato smo se odločili za organizacijo serije izmenjevalnic oblačil po četrtnih skupnostih. Prvo izmenjevalnico smo pripravili v Četrtni skupnosti Rožnik, drugo, ki bo v petek, 26. maja, pa pripravljamo v Dravljah. V nadaljevanju leta bodo izmenjevalnice sledile še v nekaterih drugih četrtnih skupnostih.

Izmenjevalnica bo odprta od 17.30 do 20, ure, pripravljamo pa jo v sodelovanju z Zavodom Bob in Ekologi brez meja. Vsak lahko na izmenjavo prinese največ 5 oblačil.

Pasti hitre mode

V Ljubljani delimo dobre prakse krožnega gospodarstva, s katerimi lahko vsak izmed nas prispeva k varovanju našega okolja. Med drugim opozarjamo na pasti hitre mode in ob nakupu novih oblačil spodbujamo k razmisleku o njihovem celotnem življenjskem ciklu - kako dolgo so potovala do naših omar, kdaj in kje se bo njihova pot zaključila ter kako obremenjujoč bo ta proces za okolje.

Vabimo vas k ogledu nasvetov, s katerimi lahko na preproste načine poskrbite, da bo vaš pristop h modi bolj trajnosten in manj obremenjujoč za planet.

Preberite tudi: