ponedeljek, 23. 5. 2022

Izposoja knjig preko paketnikov

V prihajajočih poletnih mesecih bo dostop do dobrega in kvalitetnega knjižničnega gradiva Mestne knjižnice Ljubljana še lažji z uporabo sodobnih rešitev - paketnikov.

Člani knjižnice lahko od maja 2022 dalje prevzemajo naročeno ali rezervirano gradivo preko paketnikov Direct4.me, na petih ljubljanskih lokacijah:

– pred Knjižnico Otona Župančiča (pasaža Evropa, ob Gosposvetski cesti),
– ob vhodu v Knjižnico Jožeta Mazovca,
– pred vhodom v Knjižnico Prežihov Voranc in
– v predprostoru Knjižnice Bežigrad in Slovanske knjižnice, kjer se vhodna vrata ob zaprti knjižnici odprejo s člansko kartico Urbana.

Knjižnično gradivo je s paketniki dostopno tudi uporabnikom Knjižnice Jurij Vega v Dolu pri Ljubljani pred novo upravno stavbo, v katero se v letošnjem letu seli Knjižnica Jurij Vega.

Naročilo knjižničnega gradiva je preprosto

Prevzem rezerviranega gradiva v paketniku naročite, če ob rezervaciji gradiva na knjižničnem katalogu Cobiss+ ali mCobissa izberete prevzemno mesto »paketnik«. Za prevzemno mesto v paketniku se lahko dogovorite tudi ob telefonski rezervaciji gradiva.

Član knjižnice na mobilno telefonsko številko prejme obvestilo, da je naročeno gradivo pripravljeno za prevzem, ob obvestilu prejme tudi digitalno zvočno kodo za odpiranje paketnika. Vratca paketnika se odprejo s klicem na številko, ki jo član prejme v SMS sporočilu ali z aplikacijo Direct4me (Android ali iOS). Rezervirano ali naročeno gradivo v paketniku čaka 72 ur (tri dni) od poslanega SMS obvestila.

Paketniki trenutno še niso namenjeni vračilu gradiva, zato izposojeno gradivo vrnete v najbližjo knjižnico.

Več informacij o uporabi paketnikov in preostalih možnostih naročanja gradiva MKL je na spletni strani knjižnice.

Preberite tudi: