torek, 21. 7. 2020

Joga in vadba v vodi na Kodeljevem

Na Kopališču Kodeljevo to poletje širimo aktivnosti in obiskovalce vabimo še na vadbo v vodi ter na jogo.

Vadba v vodi za krepitev telesa

Obiskovalci kopališča lahko odslej svoje zdravje krepite z vadbo v vodi, ki bo potekala pod strokovnim vodstvom za to usposobljenih vaditeljev Šport Ljubljana. Vadba bo potekala vsako nedeljo od 17.30 do 18.30 ure. Ker je v vodi težnost telesa manjša, je vadba še posebej primerna za tiste, ki imajo težave s sklepi (boleča kolena, hrbtenica).
Vadba v vodi krepi mišice celotnega telesa, pozitivno vpliva na delovanje srca, ožilja in dihal, izboljša telesno težo, sprošča stres, izboljša samopodobo in počutje posameznika, izboljša oziroma vzdržuje obnovo kosti, spodbuja delovanje mišic, ki so potrebne za vsakdanje življenje, a so največkrat oslabljene, hidrostatični tlak (pritisk vode na telo) spodbuja cirkulacijo krvi in odvajanje vode iz telesa, ugodno vpliva na sklepe.

Joga za umiritev telesa in duha

Za sproščanje telesa in duha bomo poskrbeli z jogo, ki bo potekala na zelenici ob kopališču, vsak četrtek od 17. do 18.30 ure (za vadbo prinesite svojo podlago).
Joga je osnovna oblika vadbe, ki nam s številnimi položaji, njihovimi različicami in prilagoditvami, nudi različne izzive in nas uči upoštevati lastne meje. Ustvarja dobro podlago gibljivosti in splošne moči, izboljša ravnotežje in nam ponudi možnost, da v tišini raziskujemo notranje občutke. Poudarek je na zavedanju diha, opazovanju delovanja uma in osredotočanju pozornosti v sedanji trenutek.

Obiščite nas na Kodeljevem in skupaj preženimo skrbi in tegobe vsakdana.

Vadbe se lahko udeleži vsak, ki ima veljavno vstopnico za Kopališče Kodeljevo, Fitnes Tivoli ali Fitnes Vič.
Prijave na vadbo so obvezne, zbiramo jih na telefonski številki 01 524 35 61.

Vadbe in druženja bodo potekala v skladu z usmeritvami vlade in NIJZ.

Kopališče Kodeljevo

foto

Na Kopališču Kodeljevo, leži sredi parka Kodeljevo, lahko uživate v dveh velikih plavalnih in dveh otroških bazenih ter se sproščate na zelenih površinah v senci krošenj starih dreves. Kopališče je odprto vsak dan od 9. do 19. ure (razen v primeru slabega vremena). 

Preberite tudi: