četrtek, 4. 10. 2018

Kako si? ob dnevu duševnega zdravja

20. oktobra obeležujemo dan duševnega zdravja. Društvo študentov psihologije Slovenije že 11. leto organizira izobraževalni projekt Kako si?, katerega namen je ozaveščanje javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.

Organizatorke_ji vsako leto izberejo psihološko tematiko, o kateri organizirajo različna predavanja, delavnice, okroglo mizo, čajanko, filmske večere... Letošnja tema je spol in spolnost.

V okviru projekta bo potekala tudi okrogla miza o duševnem zdravju LGBT+ oseb v povezavi s spolno identiteto in spolno usmerjenostjo. Govorile_i bomo o trenutnem stanju in zdravju LGBT+ oseb v Sloveniji ter o psihološki in psihosocialni podpori, ki je na voljo. Dotaknile_i se bomo tudi vloge družine in drugih podpornih sistemov, ki vplivajo na duševno zdravje. Pogovorile_i pa se bomo tudi o aktivnostih, ki jih Mestna občina Ljubljana izvaja na tem področju in o načrtih za prihodnja leta.

Okrogla miza bo v ponedeljek, 8. oktobra 2018, ob 18. uri v Veliki sejni dvorani Mestne hiše, na njej pa bodo sodelovale_i Blažka Plahutnik Baloh, Legebitra, Linn Julian Koletnik, Zavod TransAkcija ter dr. Simona Topolinjak, Oddelek za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana.

Vljudno vabljene_i!