torek, 29. 6. 2010

Kako v poletni vročini?

Nekaj nasvetov, ki vam bodo v teh visokih temperaturah lajšali poletne dni, pomagali ohranjati dobro počutje in dragoceno zdravje.

Izšla je zloženka »Napotki, kako ravnati v poletni vročini«, ki bo marsikateremu obiskovalcu Ljubljane, Ljubljančankam in Ljubljančanom olajšala trenutke v vročih poletnih dneh, saj poleg nasvetov, kako poskrbeti za svoje zdravje, ponuja tudi druge koristne informacije od opisa težav, ki jih povzroča visoka temperatura, pa do seznama mestnih pitnikov, kjer bomo delili zloženke ob najbolj vročih dneh tega poletja, in sicer od 11. do 13. ure in od 16. do 17. ure. Za deljenje zloženk bodo poskrbeli v zavodu Turizem Ljubljana.

Sveža pitna voda lahko v ključnem trenutku reši naše življenje. Na srečo ne teče le iz naših pip, ampak tudi iz mestnih pitnikov, ki jih najdete na naslednjih lokacijah:

  1. Kongresni trg
  2. Tivoli – pri ribniku
  3. Tivoli - igrišče
  4. Pogačarjev trg
  5. Hribarjevo nabreţje
  6. Tisnikarjeva - bajer Koseze
  7. Zoisova ulica – ob Križankah
  8. Stari trg – ob gostinskem lokalu Romeo
  9. Stritarjeva ulica – nasproti Mestne hiše
  10. Cankarjev vrh – Rožnik
  11. Župančičeva jama – Navje.

Javno pojetje Vodovod-Kanalizacija izvaja redni nadzor čistosti vode, zato je voda na omenjenih lokacijah neoporečna.

Da bomo lažje preživeli poletno vročino, so poskrbeli tudi na LPP. Vsi avtobusi, ki vozijo v poletnem času, so opremljeni s klimatskimi napravami. Le štirinajst dni pred koncem poletnega obdobja bo LPP začel pripravljati celotno floto za jesensko obdobje, zato bo takrat pričel vključevati na linije tudi vozila brez klimatskih naprav.
S pričetkom počitnic od ponedeljka, 28. junija 2010, pa vse do 31. avgusta 2010, avtobusi LPP vozijo v skladu s poletnim voznim redom. Da bo potovanje z njimi enostavnejše, lahko za napovedi njihovih prihodov uporabite sms poizvedovanje LPP BUS INFO oziroma pokličite na tel.: 090 7220 (cena klica je 1,09 EUR z DDV).

Zloženko je v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja RS, Javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija in LPP pripravil Oddelek za zdravje in socialno varstvo MOL.