ponedeljek, 17. 5. 2021

Kdo bi si mislil, da je nogometna žoga lahko cvetlični lonček

Učenke in učenci OŠ Oskarja Kovačiča so iz nekaterih odsluženih nogometnih žog, ki smo jih zbrali pretekli mesec, izdelali unikatne cvetlične lončke.

Povezujemo šport in krožno gospodarstvo

V Ljubljani nestrpno pričakujemo zaključne boje UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki bodo potekali na stadionu Stožice.

foto
Stritarjevo ulico smo že opremili z odsluženimi nogometnimi žogami, ki so nam jih podarili ljubljanski nogometni klubi, osnovne šole ter meščanke in meščani. Del zbranih žog pa so učenke in učenci 2.c OŠ Oskarja Kovačiča pod mentorstvom učiteljice Mojce Ogrizek Drinovec ter Maje in Alenke iz Kulturno ekološkega društva Smetumet predelali v cvetlične lončke. Odsluženim žogam smo tako namenili novo vlogo in tako dodali še eno dobro prakso krožnega gospodarstva v našem mestu.

OŠ Oskarja Kovačiča – mislimo na prihodnost

foto

OŠ Oskarja Kovačiča nosi naziv ekošola, kjer veliko pozornosti namenjajo ekologiji in trajnostnem razvoju. Zato so se zelo razveselili možnosti, da skupaj s Smetumetom reciklirajo nogometne žoge ter jih spremenijo v cvetlične lončke.
Če so običajno deklice tiste, ki se najbolj veselijo ustvarjanja in vrtnarjenja, so bili tokrat nad projektom navdušeni tudi dečki, saj gre vendarle za »fuzbal« žoge, ki bodo del pomembnega dogodka, UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Ljubljani.

foto

Učenke in učenci 2.c razreda so ustvarjali v času podaljšanega bivanja in likovnega pouka. Maja in Alenka iz Smetumeta sta jim pomagali pripraviti žoge, oni pa so rezali, vdevali vrvice, paličice in pisali spodbudne vzklike na reciklirane tablice. Že sama ideja, da je žoga lahko cvetlični lonček, je bila za otroke zabavna in navdihujoča.

Z Dunking Devilsi odštevamo do velikega finala 

 

Preberite tudi: