ponedeljek, 2. 11. 2020

Kinodvor odpira Kino igrišče

V Kinodvoru so za mlade oblikovali novo spletno mesto Kino igrišče, na katerem je kakovostna filmska vzgoja dostopna tudi v času, ko v kinu ni projekcij.

Filme, ki jih najdete na straneh Kino igrišča, so že predvajali na Kinobalonovem rednem programu in so v večini primerov dostopni na DVDjih, tudi v Mestni knjižnici Ljubljana. Med njimi sta animirani film Neverjetna zgodba o velikanski hruški, ob katerem lahko filmskim junakom posodite svoj glas, in igrani film Sova in miška, ob ogledu katerega se lahko odpravite na svojo gozdno odpravo ali raziskujete filmski muzikal.

Kino igrišče s pomočjo igrivih dejavnosti otroke in mlade spodbuja k pozornejšemu ogledu filmov, pa tudi k samostojnemu ustvarjanju. Otroci si doma tako lahko izdelajo svojo kinodvorano, kratko animacijo ali preprosto optično igračo.
Vse objavljene vsebine so za lažje iskanje razdeljene po različnih starostnih skupinah in filmskih zvrsteh: od animiranega, igranega do dokumentarnega filma.

V Kinodvoru bodo novo spletno mesto z vsebinami za raziskovanje filma in kina, za ustvarjanje in igranje s filmskimi zgodbami ter trki, nadgrajevali tudi, ko ponovno zaženejo projektorje.

Vabljeni k filmskemu raziskovanju in igranju na www.kinodvor.org/kino-igrisce.

Preberite tudi: