petek, 7. 12. 2018

Klepetalni robot Ljubo iz Ljubljane

V Ljubljani smo uspešni z mnogimi pametnimi rešitvami, ki jih prilagajamo potrebam in zmožnostim našega mesta. Tako je tudi vzpostavitev klepetalnega robota (chatbota), ki smo ga poimenovali Ljubo iz Ljubljane, dodatna pametna rešitev, ki smo jo vzpostavili za lažje in učinkovitejše komuniciranje z meščankami in meščani.

Meščanke in meščani lahko prek klepetalnega robota  znotraj Facebook aplikacije Messenger na hiter in enostaven način dostopajo do ključnih informacij, ki (dnevno) vplivajo na njihovo vsakodnevno življenje v Ljubljani. Na enem mestu tako lahko najdejo številne uporabne vsebine.

Veliko dodano vrednost pogovornega asistenta predstavljajo povezave do informacij o prihodih in odhodih LPP avtobusov, prostih postajah BicikeLJ, prostih javnih parkirnih mestih in urnika odvoza odpadkov.

Meščani lahko prek aplikacije oddajo pobudo ali prek ključnih besed dostopajo do informacij na spletni strani www.ljubljana.si.

Vsebine klepetalnega robota bomo na podlagi zanimanja meščank in meščanov za določena področja delovanja Mestne občine Ljubljana sproti nadgrajevali in tako uporabniško izkušnjo še izboljšali.

---

Spomnimo, da smo prvega klepetalnega robota – Gdč. KUL - vzpostavili na začetku poletja v sklopu festivala Junij v Ljubljani. Gdč. KUL je z informacijami o vsebinah festivala Junij v Ljubljani dosegla širok krog uporabnikov Facebooka.

---

Preberite tudi: