petek, 22. 11. 2019

Klepetalni robot Ljubo od sedaj namenjen tudi turistom

Tujim obiskovalcem Ljubljane je odslej v pomoč pri odkrivanju mesta in njegove ponudbe tudi klepetalni robot Ljubo v angleški in italjanski različici. Vzpostavitev klepetalnega robota (chatbota), ki smo ga za lažje in učinkovitejše komuniciranje z meščankami in meščani predstavili že leta 2018, je nadgradnja obstoječe "pametne" storitve.

V Turizmu Ljubljana so obstoječega klepetalnega robota Ljuba iz Ljubljane nadgradili in za lažje ter učinkovitejše komuniciranje z obiskovalci zasnovali kot osebni vodnik po prestolnici. Ljubo, program, ki simulira človeški pogovor s pomočjo umetne inteligence, komunicira z uporabniki v angleškem ali italijanskem jeziku, obiskovalci pa se lahko hitro in preprosto povežejo z njim prek Facebookove aplikacije Messenger.

Klepetalni robot Ljubo ponuja uporabniku predloge za eno- do tridnevne itinerarje v Ljubljani, zanj poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo.

Vsebine klepetalnega robota bodo pri Turizmu Ljubljana na podlagi spremljanja odzivov uporabnikov nadgrajevali in tako izboljševali uporabniško izkušnjo. Ljubo bo tako svetoval tudi glede prevozov z avtobusi in kolesi, denimo, turiste pa bo tudi spodbujal k nakupu Turistične kartice Ljubljana ter ogledov in izletov iz spletne trgovine Turizma Ljubljana.

Ljubo prvotno namenjen komunikaciji z meščankami in meščani

Meščanke in meščani lahko prek klepetalnega robota  znotraj Facebook aplikacije Messenger na hiter in enostaven način dostopajo do ključnih informacij, ki (dnevno) vplivajo na njihovo vsakodnevno življenje v Ljubljani. Na enem mestu tako lahko najdejo številne uporabne vsebine.

Veliko dodano vrednost pogovornega asistenta predstavljajo povezave do informacij o prihodih in odhodih LPP avtobusov, prostih postajah BicikeLJ, prostih javnih parkirnih mestih in urnika odvoza odpadkov.

Meščani lahko prek aplikacije oddajo pobudo ali prek ključnih besed dostopajo do informacij na spletni strani www.ljubljana.si.

---

Spomnimo, da smo prvega klepetalnega robota – Gdč. KUL - vzpostavili na začetku poletja v sklopu festivala Junij v Ljubljani. Gdč. KUL je z informacijami o vsebinah festivala Junij v Ljubljani dosegla širok krog uporabnikov Facebooka.

 

Preberite tudi: