ponedeljek, 6. 7. 2009

"Klikni svojo pot"

S projektom želimo spoznati stanje, potrebe, probleme in priložnosti za kolesarjenje kot obliko transporta in/ali obliko rekreacije v Ljubljani.

Mestna občina Ljubljana je na javnem razpisu za sofinanciranje raziskovalnih projektov v letu 2008 podprla prijavo Urbanističnega inštituta RS za izvedbo dveletnega projekta Informacijska tehnologija, urbana mobilnost in izboljšanje kakovosti življenja: z GSM do analiz stanja in potreb kolesarstva v Ljubljana.

Cilj projekta je ugotovili stanje, potrebe, probleme in priložnosti za kolesarjenje kot obliko transporta in/ali obliko rekreacije v Ljubljani. Izvajalci bodo - tudi s pomočjo novih tehnologij - zbrali in obdelali konkretne podatke o kolesarskih navadah pri gibanju po mestu, s tem pa oblikovali predloge oziroma strokovno podporo pri uresničevanju in usmerjanju strateških ciljev na področju razvijanja, uvajanja in nadgradnje obstoječe kolesarske infrastrukture v mestu.

Zato vas, cenjene Ljubljančanke in spoštovani Ljubljančani, vljudno vabimo, da obiščete spletno mesto Klikni svojo pot, ki je namenjena podpori tega projekta, in odklikate svojo kolesarsko pot, s čimer boste pripomogli k izboljšanju kolesarske infrastrukture v Ljubljani. Vsa navodila za registracijo in vnos podatkov najdete na omenjenem spletnem mestu.