petek, 24. 8. 2018

Urejamo za vas: Kmalu nov pasji park v Ljubljani

V sodelovanju s četrtno skupnostjo Jarše smo pričeli urejati pasji park na površini cca 1.000 kvadratnih metrov. Park bo urejen za garažami na Clevelandski ulici.

Uporaba pasjega parka bo brezplačna, kot to že velja za preostale širi pasje parke v Mestni občini Ljubljana. Z njimi želimo spodbuditi do vseh prijazno sobivanje lastnikov psov, njihovih kosmatincev ter ostalih občanov.

Nov pasji park bo urejen za garažami na Clevelandski ulici. Ograjen bo z mrežo, pod drevesi bodo klopi, park bo opremljen s koši za odpadke in koši za pasje iztrebke ter z ustreznimi vrati.

V zadnjem desetletju smo tako postavili že štiri pasje parke, ostali trije so: 

  • ob Vilharjevi ulici (v sklopu Severnega parka) smo v letu 2010 uredili pasje igrišče v velikosti 930 m2,
  • leta 2013 v Štepanjskem naselju (ob Pesarski) v velikosti 960 m2,
  • leta 2016 v Kosezah ob koseških blokih na Ulici bratov Učakar v izmeri 1420 m2 in
  • leta 2018 v Šmartinskem parku v izmeri 1500 m2.

Priljubljenost pasjih parkov nas zelo veseli. Ljubljana je mesto, prijazno tako do ljudi kot tudi do njihovih ljubljenčkov.

Urejamo pasja stranišča in praznimo koše za pasje iztrebke

V Tivoliju in ob četrtni skupnosti Vič imamo urejeni tudi dve pasji stranišči na prostem, na območju Mestne občine Ljubljana pa je na javnih površinah postavljenih tudi 234 pasjih stebričkov, kamor lahko lastniki psov odlagajo pasje iztrebke. 

Na območju MOL imamo 234 košev za pasje iztrebke, v katere redno nameščamo roloje z vrečkami. Novih košev za pasje iztrebke ne nameščamo več na nove lokacije, ker pasji košek sedaj nadomeščamo s smetnjaki tipa Koško z nastavki za vrečke.

Lastniki psov lahko pasje iztrebke, pobrane z vrečko, odvržejo v koš za mešane komunalne odpadke. 

Obstoječe koše za pasje iztrebke JP Snaga prazni vsak dan oz. vsak drugi dan, odvisno od izpostavljenosti lokacije. 

Header FB mina3