četrtek, 1. 9. 2016

Knjižno darilo ob začetku šolskega leta

Mestna občina Ljubljana v okviru projekta Ljubljana bere ob začetku novega šolskega leta prvošolcem podarja slikanico Modrost nilskih konjev, četrtošolcem pa knjigo Kje pa ti živiš?

Ljubljana bere je projekt, s katerim Mestna občina Ljubljana že osem let spodbuja razvijanje bralne kulture pri različnih ciljnih skupinah z namenom poudarjanja pomena družinskega branja v zgodnjem otroštvu, pomena knjige za razvoj posameznika, hkrati pa z odkupom izbranih knjig podpira in promovira vrhunske domače ustvarjalce ter zagotavlja dostopnost kakovostnega izvirnega leposlovja za otroke. Ljubljana se je leta 2015 pridružila Unescovi mreži kreativnih mest in se kot mesto literature zavezala, da bo spodbujala inovativne pristope k spodbujanju branja in ohranjanju pomena knjige kot nosilke razvoja človeštva.

Mestna občina Ljubljana bo ob začetku šolskega leta 2016/2017 prvošolce obdarila s slikanico Modrost nilskih konjev avtorja Petra Svetine in ilustratorja Damijana Stepančiča, četrtošolce pa s knjigo Kje pa ti živiš? avtoric Bare Kolenc in Žive Deu ter ilustratorja Damijana Stepančiča.