torek, 9. 7. 2024

Koledar malih zmag

V Mali ulici so pripravili Koledar malih zmag, učinkovit pripomoček za spodbujanje samostojnosti in podporo zdravemu razvoju otroka na različnih področjih.

Koledar malih zmag ne beleži dni, ki se iztekajo, temveč majhne, a pomembne trenutke, ki prinašajo velike zmage! S poudarjanjem pomena majhnih nagrad, pohval, objemov in drugih oblik tople podpore bodo starši svojo pozornost hitreje usmerili na želena vedenja otrok in jih spodbujali, da so tudi sami pozorni nanje.
 Malim zmagam, pa naj bo to dan brez ekrana, sprehod v naravi ali prijazen pozdrav mimoidočega, se lahko posvetite katerikoli dan v letu, saj koledar ni omejen na določeno leto.
Koledar lahko uporabite tudi kot izhodišče za pogovore o čustvih in občutkih, ki spremljajo proces učenja, uspeha in neuspeha.

Uživajte v Koledarju Malih zmag in vsakodnevnih dosežkih!

Koledar malih zmag skupaj s šestimi ličnimi štampiljkami, ki so jih izdelali pri Sitar 1920 ter blazinico stane 29 evrov in je oblikovan tako, da ga lahko pričnete uporabljati takoj, ne glede na letnico ali mesec.

V Mali ulici so se pri snovanju Koledarja malih zmag zgledovali po smernicah programa Neverjetna leta, ki je namenjen krepitvi čustvenega, socialnega in kognitivnega razvoja otrok ter preprečevanju in zmanjševanju vedenjskih težav. 

Preberite tudi: