četrtek, 3. 6. 2010

»Kolesarimo vse leto«

Kljub temu, da se je prireditev »Maj 2010 – mesec kolesarjenja« končala, ni razloga, da bi nehali kolesariti in tako skrbeti za čistejše okolje.

Vstopili smo v junij in s tem se počasi zaključuje tudi prireditev z naslovom »Maj 2010 - mesec kolesarjenja«, ki je v promociji varnega kolesarjenja združila različne organizacije, poleg Mestne občine Ljubljana in Civitas Elana še Veleposlaništvo Kraljevine Danske, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za promet, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu RS, Urbanistični inštitut RS, CINDI Slovenija, sodelavce projekta Evropa pred izzivom in Združenje staršev in otrok Sezam. Sklepni dogodek prireditve z naslovom »Kolesarimo vse leto« je bil v četrtek, 3. junija, v Mestni hiši.

Že naslov sklepnega dogodka pove, da z iztekom maja ne nameravamo končati dejavnosti za promocijo varnega kolesarjenja, temveč jih bomo nadaljevali skozi vse leto. Na prireditvi smo podelili nagrade trojkam, ki so sodelovale v tekmovanju »V troje – s kolesom na delo«, in otrokom, ki so na delavnicah »Oblikuj svojo čelado« 3. in 27. maja 2010 najlepše in najbolj izvirno pobarvali omenjene pripomočke za varno kolesarjenje.

Več o dogodku v Mestni hiši »Kolesarimo vse leto« in kdo so nagrajencih tekmovanja »V troje – s kolesom na delo« lahko preberete na spletni strani projekta CIVITAS ELAN.

CIVITAS ELAN