ponedeljek, 19. 9. 2011

Kolesarski »chic« Mikaela Colville-Andersena

V ponedeljek, 19. septembra 2011, bo, v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2011, predavanje o kulturi urbanega kolesarjenja znanega danskega kolesarskega ambasadorja in fotografa Mikaela Colville-Andersena.

Mikael Colville-Andersen – fotograf, filmar, kolesarski ambasador je leta 2006 v svetovni splet vpeljal novo blogersko nišo – kolesarski »chic« t.j. urbano kolesarjenje v običajnih, vsakodnevnih, seveda tudi modnih oblačilih in obutvi. V blogu, ki ga ureja, zavzeto promovira urbano kolesarjenje in spodbuja uporabo kolesa za vsakodnevna opravila.

The Guardian je blog Cycle Chic uvrstil med prvih deset na področju mode, tudi The Times ni skoparil s priznanji. Leta 2005 je za najboljšo spletno stran leta, posvečeno 200-letnici rojstva Hansa Christiana Andersena, prejel nagrado prix Italia.

Kot kontroverzni kolesarski ambasador Mikael Colville-Andersen potuje po svetu in oznanja Cycle Chic ter urbano mobilnost.

Enourno predavanje Mikaela Colville-Andersena v angleškem jeziku bo ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana, Gosposka 15.

V torek, 20. septembra 2011, pa bo ob 15. uri na Krakovskem nasipu otvoritev njegove fotografske razstave z naslovom »Kopenhagen – mesto spomenik vrtenju pedal«.