torek, 12. 4. 2016

Kolesarski festival 2016

V četrtek, 14. aprila 2016, bo v Ljubljani Kolesarski festival »Na kolo – in življenje lepše bo!«. Zaradi slabega vremena je dopoldanski del programa spremenjen.

Mestna občina Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, spodbuja trajnostne oblike mobilnosti. Med njimi je tudi kolesarjenje, zato se na pobudo Veleposlaništva Kraljevine Nizozemske v Sloveniji pridružujemo Evropskemu kolesarskemu festivalu 2016.

V ovkiru festivala bodo med 11. in 18. uro potekale številne aktivnosti za dvig zavedanja o pomenu kolesarjenja za naše okolje in zdravje. Med drugim izpostavljamo:
- ob 11. uri: Odprtje festivala na OŠ Prežihovega Voranca (župan Zoran Janković in veleposlanik Bart Twaalfhoven)
- od 12.30 do 12.45 ure: Predstavitev kolesarskih kampanj »Kolo v muzeju« (Mestni muzej Ljubljana in kolesarsko društvo Rog) in »Pripelji srečo v službo« (Urbanistični inštitut RS in MOL) ter prijava trojk na stojnici »Pripelji srečo v službo« (vpis trojk veleposlaništva Kraljevine Nizozemske in Mestne občine Ljubljana: veleposlanik Bart Twaalfhoven in podžupan prof. Janez Koželj)
- od 13. do 14.30 ure: Kolesarski ogled Plečnikove dediščine pod vodstvom podžupana prof. Janeza Koželja
- od 14.30 do 15. ure: Odprtje nove tematske kolesarske poti – Plečnikove poti na Trnovskem mostu

Celoten program je pripet.

Mestna občina Ljubljana odprtje festivala organizira skupaj z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji. Nizozemska s sklopu predsedovanja Svetu EU namreč organizira Evropski kolesarski festival 2016, ki bo do 30. junija potekal v 26 evropskih prestolnicah.