sreda, 15. 6. 2022

Kolesarski festival na Kongresnem trgu

V okviru konference Velo-city na Kongresnem trgu poteka celodnevni kolesarski festival Kolesari – spremembo ustvari. Pester program za male in velike kolesarske navdušence bo potekal vse do 19. ure, ko se bomo podali na kolesarsko parado, večer pa zaključili z nastopoma Sare Lamprečnik in Magnifica.

Obiskovalce festivala je dopoldne nagovoril podžupan prof. Janez Koželj, ki je med drugim poudaril, da si v Ljubljani prizadevamo, da je mesto grajeno po meri kolesarjev in ne avtomobilov ter da je prihodnost mest na kolesarkah in kolesarjih.

Koželj in Praprotnik
Podžupan prof. Janez Koželj in novi kolesarski župan Matej Praprotnik.  Foto: Nik Rovan

Na festivalu smo predstavili tudi novega kolesarskega župana Mateja Praprotnika, ki je obljubil, da se bo še naprej zavzemal za priljubljenost kolesarjenja v mestu in izboljšanje infrastrukture, saj so mesta, ki so prijazna kolesarjem, prijazna vsem – pešcem, invalidom, otrokom.


Predsednik Evropske kolesarske federacije Henk Swarttouw je ob tej priložnosti pohvalil prizadevanja podžupana prof. Janeza Koželja in župana Zorana Jankovića za opravljeno delo in sklenil s pregovorom, da tako kot Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, tudi kolesarska mesta ne morejo biti zgrajena v enem dnevu ter da se moramo za to potruditi vsi.

Vabilo na kolesarsko parado

Pridružite se nam na množičnem kolesarjenju po ljubljanskih cestah in ulicah. Start kolesarske parade bo ob 19. uri pred Gospodarskim razstaviščem, od koder se bomo kolesarji podali na 11 kilometrov dolgo pot, ki nas bo pripeljala do cilja na Kongresnem trgu, kjer bo sledilo večerno druženje ob glasbi.

Parada2

Preberite tudi: