torek, 19. 9. 2023

Komu bi podelili Rožančevo nagrado?

Na naši spletni strani smo objavili javni razpis za podelitev nagrad Marjana Rožanca, najvišjih priznanj MOL na področju športa. Predloge za nagrajence zbiramo do 18. oktobra 2023.

Podelili bomo eno nagrado za športni dosežek v preteklem letu in tri nagrade za delo v daljšem časovnem obdobju.

Nagrado za športni dosežek v preteklem letu lahko prejmejo športniki, ki so osvojili eno izmed prvih treh mest na olimpijskih igrah, svetovnem prvenstvu, evropskem prvenstvu, sredozemskih igrah ali osvojili skupni svetovni pokal. Nagrado lahko prejme tudi društvo, ki je doseglo odmevni rezultat na uradnih mednarodnih tekmovanjih v članski konkurenci. Športni delavci lahko prejmejo nagrado, če so sodelovali pri osvojitvi naslova iz prvega odstavka tega člena ali pa so njihovi športniki sodelovali na olimpijskih igrah.
Nagrado za delo iz daljšega časovnega obdobja pa lahko prejeme posameznik (športni pedagog, strokovni delavec…), ki je deloval na področju športa najmanj 20 let. Športni novinar lahko prejme nagrado za dolgoletno odmevno spremljanje športnikov in športnih ekip na posameznih področjih, zlasti s področja Ljubljane.

Celoten razpis je objavljen tukaj, dodatne informacije pa dobite na številki 01 306 46 09 (Oddelek za šport Mestne občine Ljubljana).

Preberite tudi: