četrtek, 5. 11. 2009

Koncert društva "Beli obroč"

V sredo, 4.11.2009, je ljubljanski župan nagovoril zbrane na dobrodelnem koncertu »Marina&Friends« za Beli obroč v Slovenski filharmoniji.

Beli obroč je društvo, ki skrbi za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, pridružen je Evropskemu forumu za zaščito žrtev, katerega članice so že Avstrija, Belgija, Češka, Finska, Francija, Nemčija, Madžarska, Luksemburg, Nizozemska, Portugalska, Irska, Švedska, Švica in Velika Britanija.
Forum je bil ustanovljen leta 1999, njegove glavne naloge pa so učinkovita pomoč žrtvam kaznivih dejanj, poštena in pravična povrnitev škode, aktivna udeležba v kazenskih postopkih in pred drugimi institucijami ter izmenjava izkušenj in informacij med članicami foruma za zagotavljanje čim boljše prakse in znanja. Predsednica Belega obroča Slovenije je Vlasta Nussdorfer.

V začetku decembra letos društvo Beli obroč slavi svojo 6. obletnico. S pomočjo sredstev, ki so bila zbrana na včerajšnjem koncertu »Marina&Friends«, bo Beli obroč ciljno pomagal posebej izbranemu obroču obdarovanih iz najhujše stiske in jim tako vsaj nekoliko olajšal predbožični čas.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa se bo v ponedeljek, 7. decembra 2009, udeležil tudi odprtja prijazne sobe za zaslišanje otrok – žrtev kaznivih dejanj na Cigaletovi ulici v Ljubljani.