ponedeljek, 30. 5. 2022

Koncert Grlenice: Pesmi ob začetku poletja

V soboto, 4. junija 2022, bodo ob 20. uri na Vodnikovi domačiji odzvanjali glasovi mešanega pevskega zbora Grlenice. S koncertom obujamo ljudske napeve različnih kultur na star, avtentičen, grlen način.

Zbor, ki na domačiji domuje od oktobra 2018, vodi in zanj piše glasbo umetnica, harfistka, komponistka, performerka in pevka Zvezdana Novaković. Sestavljajo ga posamezniki z vseh vetrov, ki jim je skupno veselje do ljudskega petja na star, avtentičen, grlen način. Predpoletni koncertni repertoar bo obsegal sakralne, obredne in ljudske napeve različnih kultur. Skladbe prihajajo iz bogatega nabora pesmi različnih narodov, med njimi prevladujejo tiste, ki izhajajo iz slovanske in balkanske kulturne dediščine. Avtentične skladbe zazvenijo v preprostem dvoglasju, enoglasju in tudi v večglasnih sodobnih zborovskih priredbah ljudskih pesmi. Pevci se skozi grleno petje in različne vokalne tehnike posvečajo zvoku in lepoti rezonirajočih tonov, večkrat se petju pridruži tudi plesanje kola.

V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani domačije.

Rezervacije vstopnic: spela.zveglic@divjamisel.org ali osebno na domačiji/po telefonu 059 037 510 med ponedeljkom in petkom od 10h do 18h.

Preberite tudi: