petek, 11. 4. 2008

Koncert štipendistov Mestne občine Ljubljana ob prazniku Ljubljane in praznovanju 500-letnice rojstva Primoža Trubarja

V ponedeljek, 14. aprila 2008, obeležujemo praznik Ljubljane – dan prve omembe Ljubljane kot mesta v pisnih virih (l.1243).

V jubilejnem Trubarjevem letu se na ta dan spominjamo tudi pomembnega mejnika v življenju velikega Slovenca Primoža Trubarja (1508- 1586), ki se je 14. aprila 1528 vpisal na dunajsko univerzo.

V počastitev obeh zgodovinsko pomembnih dogodkov organiziramo v sodelovanju s Slovensko znanstveno fundacijo KONCERT ŠTIPENDISTOV MESTNE OBČINE LJUBLJANA, ki bo 14. aprila 2008 ob 19. uri v Rdeči dvorani Mestne hiše.

Ob prazniku slovenske prestolnice bo zbrane nagovoril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Na koncert smo povabili tudi članice in člane Mestnega sveta MOL, častne meščanke in častne meščane ter nekdanje županje in župane MOL.

Dan prve omembe Ljubljane kot mesta v pisnih virih bomo v letošnjem letu počastili tudi na skupnem praznovanju obeh praznikov Ljubljane, ko se bomo na slavnostni seji 9. maja spominjali zmage nad okupatorjem in odstranitve bodeče žice, ki je med 2. svetovno vojno obdajala Ljubljano.

Ob mestnem prazniku čestitamo vsem Ljubljančankam in Ljubljančanom!
 

Odsek za odnose z javnostmi MOL