četrtek, 28. 6. 2012

Konferenca CIVITAS ELAN

Ljubljana je bila gostiteljica zaključne konference EU projekta CIVITAS ELAN.

Mestna občina Ljubljana s številnimi dejavnostmi in ukrepi za spodbujanje spremembe potovalnih navad prispeva k bolj premišljenim odločitvam ljudi pri izbiri potovalnih sredstev, kar bo gotovo imelo dolgoročni vpliv na zmanjšanje negativnih vplivov prometa na okolje in kakovost življenja v mestu. Pomemben prispevek k razmišljanju o trajnostni mobilnosti je tudi evropski projekt CIVITAS ELAN, ki ga koordinira Mestna občina Ljubljana in ki se zaključuje oktobra letos.

Z namenom predstavitve vseh dosežkov, novih znanj, izkušenj, idej in vizij, partnerstev in prijateljstev, ki so se zvrstili od septembra 2008, ko se je projekt začel, smo 27. in 28. junija 2012 v Ljubljani pripravili zaključno konferenco. Udeležili so se je tudi politični predstavniki vseh petih mest, udeleženih v projektu – poleg ljubljanskih še iz hrvaškega Zagreba, belgijskega Genta, češkega Brna in portugalskega Porta.

Dogodek se je začel v sredo, 27. junija, v osrednjem atriju Mestne hiše, in sicer z odprtjem razstave »CIVITAS ELAN – pet mest za boljšo mobilnost«, ki prikazuje dosežke projekta in bo na ogled do 6. julija.

V četrtek, 28. junija, pa je na Kongresnem trgu od 9. do 12. ure potekala zaključna konferenca projekta, na kateri je zbrane pozdravil tudi podžupan MOL prof. Janez Koželj.

Zaključno konferenco projekta CIVITAS ELAN ste lahko v živo spremljali tudi na naslednji povezavi mms://84.255.240.19/civitas2012  

Več informacij o dosežkih v projektu CIVITAS ELAN je na voljo na spletni strani projekta.