ponedeljek, 3. 6. 2013

Konferenca Združenja uporabnikov informacijske tehnologije

Mestna občina Ljubljana in Združenje Major Cities of Europe organizirata mednarodno letno konferenco uporabnikov informacijske tehnologije evropskih mest, ki od 3. do 5. junija 2013 poteka na Gospodarskem razstavišču.

Združenje Major Cities of Europe je neodvisno združenje vodij služb informatike, IT managerjev in vodij oddelkov IT v posameznih mestih, ki že 31 let organizira letna srečanja, na katerih mednarodni javnosti predstavijo tehnološki razvoj mest, novosti s področja razvoja tehnologij v mestih ter razvoja samih mest. Letos to srečanje gosti Mestna občina Ljubljana, na njem pa pričakujejo do 150 udeležencev, predvsem vodij mestnih informatik, predstavnikov mednarodnih IT korporacij ter različnih IT profilov.

Prihodnost mest je odvisna tudi od uspešnosti načinov, s katerimi izboljšujemo življenje naših meščank in meščanov, in informacijske ter telekomunikacijske tehnologije in rešitve predstavljajo pomemben prispevek k doseganju teh ciljev.

Plenarni del prvega dne konference (3. junij 2013) je namenjen predstavitvi novosti in projektov Mestne občine Ljubljana, ki je v zadnjih letih napredovala tudi na področju novih implementacij v informacijsko tehnologijo in rešitev, ki so namenjene meščanom.

Osrednja tema letošnje konference je »IKT spodbuja blaginjo mest in regij« (ICT Fostering Cities' Prosperity), o njej pa bodo razpravljali Eduardo Moreno (UN Habitat), Manuel Sanroma (Barcelona), Blaž Golob (Ljubljana Forum), Pier Francesco Ghetti (Benetke) in Giorgio Prister (predsednik združenja Major Cities of Europe).

Udeležence konference je uvodoma nagovorila podžupanja Tjaša Ficko, sprejem na Ljubljanskem gradu pa pripravlja tudi župan Zoran Janković.

Podrobnosti o konferenci in program si lahko ogledate na spletni strani www.majorcities.eu/conferences/2013-ljubljana.