torek, 17. 4. 2018

Pusti se zapeljati: Ljubljana, članica mreže Mesta za kolesarje

V Ljubljani z različnimi ukrepi spodbujamo razvoj mestnega kolesarjenja kot enega najbolj učinkovitih in do okolja ter družbe prijaznih načinov mobilnosti. V okviru letošnje akcije Za lepšo Ljubljano bomo v podporo tem prizadevanjem obeležili še vključitev v mrežo Mesta za kolesarje, ki mestom pomaga pri uvajanju izboljšav za kolesarje.

V četrtek, 19. aprila 2018, pripravljamo kolesarsko obarvane dejavnosti, s katerimi bomo poudarili našo trajnostno zavezo, da postanemo kolesarjem še bolj prijazno mesto. Ob tej priložnosti v Ljubljano prihaja Kevin Mayne, direktor Evropske kolesarske federacije (European Cyclists' Federation) za razvoj, ki nam bo predal listino o vstopu v mrežo.

Vabimo vas na kolesarski dogodek S kolesom na poti – še bolj zeleni prihodnosti naproti, v sklopu katerega se bomo ta dan ob 16. uri izpred Mestne hiše odpravili na krajši kolesarski krog po delu Ljubljane, ob katerem si bomo skupaj ogledali nekaj dosežkov na področju kolesarjenja. Pot nas bo vodila mimo nekaterih novih postajališč koles iz sistema Bicike(LJ), novih kolesarjem prijaznih infrastrukturnih ureditev, koloparka in drugih zanimivosti. Vodenje bo zaradi navzočnosti gosta iz tujine potekalo v angleškem jeziku.

pusti se zapeljati

Pred tem bodo pred Mestno hišo od 11. ure potekale dejavnosti za spodbujanje kolesarjenja in ozaveščanje o trajnostni mobilnosti za večjo kakovost življenja v Ljubljani. Tako se bodo na stojnici predstavljale različne organizacije, ki bodo izpostavljale razne kolesarske projekte, ukrepe in storitve ter vabile na spoznavanje Ljubljane in okolice s kolesom. Ob njej bo na voljo brezplačni servis koles, s knjižnega tricikla si boste lahko izposodili zanimivo čtivo, udeležence kolesarskega ogleda pa čakajo tudi praktična darila.

Prosimo vas, da udeležbo na kolesarskem ogledu (zbor kolesarjev bo ob 16. uri pred Mestno hišo; ogled bo predvidoma trajal približno uro in pol) potrdite do torka, 17. aprila 2018, na naslov vita.kontic@ljubljana.si. V primeru zelo slabega vremena bomo verjetno posamezne dele dogodka prilagodili ali odpovedali, o čemer bomo sproti obveščali na našem spletnem mestu.

Vabljeni!