sreda, 24. 4. 2019

Ljubljana Festival napoveduje pestro kulturno poletje

Ljubljana Festival bo tudi letos s skrbno izbranim in žanrsko raznovrstnim programom pomembno prispeval k poletnemu kulturnemu dogajanju v Ljubljani.

Tudi to sezono ga bodo zaznamovali baletne in operne predstave, muzikali, komorni in simfonični koncerti, Mednarodna likovna kolonija, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici in še mnogo več.

placido domingo photo credit kaori suzuki

Zelo pestro bo že pred uradnim začetkom, ko boste lahko prisluhnili Verdijevemu Rekviemu, ki bo zazvenel pod taktirko slovitega Plácida Dominga, ki ga v tej vlogi še niste videli.

V začetku julija pa bo sledil najteže pričakovani kulturni dogodek v letu, otvoritev 67. Ljubljana Festivala, ki se bo začel z eno najbolj poznanih in največkrat izvajanih oper ne le v skladateljevem opusu, temveč v celotni operni zgodovini, Aido. Režiser Dražen Siriščević bo uprizoritev premišljeno vkomponiral v prizorišče, opero pa bo še dodatno popestril nastop lipicancev iz Kobilarne Lipica.

Aida
Letošnji festival bomo odprli z opero Aida.

V poletno obarvani prestolnici bomo vse do septembra priča številnim gostovanjem največjih svetovnih glasbenih imen, ki navdušujejo po vsem svetu. Na 67. Ljubljana Festivalu se bodo zvrstili: plesalka flamenka María Pagés, bas kitarista Marcus Miller in Stanley Clarke, sodobna plesna zasedba Aterballetto, gledališče Teatro Regio iz Torina z Verdijevo La traviato, Shenzhenski simfonični orkester z Dayem Linom, Filharmonični orkester iz Seongnama z violinistom Sergejem Krilovim, Orkester Münchenskega radia in Zbor Bavarskega radia pod taktirko Ivana Repušića, koncert opernih arij z baritonistom Thomasom Hampsonom in sopranistko Eleno Mosuc, Mahlerjeva 2. simfonija s sopranistko Valentino Farcas in mezzosopranistko Bettino Ranch, ruska muzikala Onjeginov demon in Mojster in Margareta v izvedbi Gledališča LDM. Novaya Scena iz Sankt Peterburga, prima balerina Svetlana Zakharova s prijatelji, Orkester Slovenske filharmonije z dirigentom Charlesom Dutoitem in številni drugi umetniki.

Briljantina
V Križanke prihaja tudi muzikal Briljantina.

Na sporedu bodo tudi manjši, intimnejši koncerti izvrstnih komornih glasbenikov.

Letošnji slavnostni zaključek bo še posebej zaznamovala poslovilna turneja enega največjih dirigentov sodobnega časa, Zubina Mehte, ki bo dirigiral Izraelski filharmoniji.

Celoten program Ljubljana Festivala si oglejte na njihovi spletni strani.

Prodaja vstopnic

Termin predprodaje ni enoten za vse prireditve, predprodaja poteka en mesec od začetka prodaje vstopnic za posamezno prireditev. Omogoča 10-odstotni popust za vse obiskovalce ter 20-odstotni popust za člane Kluba Festivala Ljubljana. Vstopnice so na voljo pri Blagajni Križank, na prodajnih mestih Eventima, Petrolovih servisih, v poslovalnicah Pošte Slovenije in Kompasa ter na prodajnih mestih Slovenskih železnic v Ljubljani, Celju, Kopru in Mariboru.

Obarvajte si leto 2019 z vrhunskimi kulturnimi doživetji in obiščite prireditve 67. Ljubljana Festivala.

 

Preberite še: