petek, 12. 10. 2018

Ljubljančanke in Ljubljančani imamo najlepše urejeno mestno središče

Na slavnostni prireditvi Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018 smo prejeli nagrado za najlepše urejeno mestno središče.

Priznanje, ki ga podeljuje Turistična zveza Slovenije, smo prejeli za projekt prenove Gallusovega nabrežja, v okviru katerega smo to območje zaprli za avtomobilski promet, ga na novo tlakovali, obnovili javno razsvetljavo in plinovodno omrežje, uredili pa smo tudi nov dostop do rečnega postajališča.

Površina celostno preurejenega mestnega središča v območje za pešce danes znaša že več kot 10 hektarjev.

gallusovo nabrezje
Betonska riba je hkrati skulptura in otroško igralo. Izdelana je bila leta 1958 za otroško igrišče v Tivoliju in je delo arhitekte in kiparke Vladimire Bratuž Furlan, replika ribe na Gallusovem nabrežju pa je bila izdelana na podlagi ideje arhitektov Vesne Vozlič Košir in Mateja Vozliča iz biroja Atelje Vozlič. Foto: Nik Rovan

O akciji

Akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna je namenjena ocenjevanju urejenosti slovenskih krajev in njihove turistične ponudbe. S tem Turistična zveza Slovenije, ki tekmovanje organizira že več desetletij, spodbuja urejanje in ohranjanje okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja.